Tiikerit ja Akaa-Volley tarjosivat tasaisen ja jännittävän ottelun. Akaa-Volley oli lopussa vahvempi ja vei viisieräisen kamppailun.

Ottelu oli sikäli historiallinen, että se oli kaikkien aikojen ensimmäinen Kampushallissa pelattu liigaottelu.

Yleisöä oli mukavasti, 704, ja tunnelma oli hyvä.

Ottelun erälukemat: 17-25, 25-17, 17-25, 26-24, 10-15.

Liekö uusi kotisali syynä, mutta Tiikereiden avauserä meni ihan penkin alle. Akaa pelasi vapautuneemmin. Tiikerit jännitti, mikä näkyi muun muassa verkkovirheiden määrässä.

Tiikereiden uusi vahvistus, hakkuri Fredric Gustavsson, avasi kakkoserän kahdella ässällä. Tiikerit paransi peliään ja nyt oli vierasjoukkue vastaantulijan roolissa.

Tiikerit syttyi ja yleisö syttyi, kun Lauri Jylhä löi 7-5, Gustavsson 8-5, Jylhä 9-5 ja Gustavsson 10-5.

Kolmas erä oli jälleen vieraiden. Tasaisesti mentiin aina tilanteeseen 9-9. Siitä Akaa karkasi ja otti selvän erävoiton. Kotijoukkue sai erässä vain kahdesti enemmän kuin yhden pisteen putken. Tiikerit teki paljon virheitä. Vierailta onnistui lähes kaikki ja Akaan peli oli iloista katsottavaa.

Homma kääntyi jälleen neljännessä erässä. Tiikerit johti koko ajan, parhaimmillaan 15-7 ja 21-16. Akaa ei periksi antanut ja nousi tasoihin 24-24. Tiikereiden kolmas eräpallo toi ratkaisun. Gustavsson ratkaisi erän, 25-24 ja 26-24. Apujakin Tiikerit lopussa sai, kun sekä 23-21 ja 24-22 tulivat vieraiden syöttövirheillä.

Viidettä erää Tiikerit vei tilanteeseen 7-4. Sitten nousi vierasjoukkue ja loppuhetkillä Akaa sai myös Gustavssonin kuriin.

Fredric Gustavsson teki 33 pistettä. Passeja hän sai peräti 60 ja virheitä vain 8. Hänet palkittiin kotijoukkueen parhaana. Ossi Heino palkittiin vieraiden parhaana.

Lauri Tihinen, Akaa-Volley:

-Kova vääntö. Peli oli vuoristorataa. Vuorotellen joukkueet pelasivat hyvin ja huonosti.

-Meille tärkeitä pisteitä.

-Olen ylpeä pelaajista.

Tapio Nissi, Tiikerit:

-Tämä oli jumbofinaali. Ollaan sillä paikalla mikä ansaitaan.

-Henkisesti ollaan heikkoja. Hyvä että tuli piste. Läheltä piti että oltaisi jääty ilman.

-Enää ei voi mennä nuoruuden ja kokemattomuuden taakse. Meillä on sen verran paljon kokemusta kentällä.

-Peli-ilo puuttui. Kentällä oli liian vakavia ilmeitä. Sarjassa korkeammalla olevia vastaan pystytään paljon railakkaampaan peliin.

-Kaikki kunnia vastustajalle. Akaan syöttöpeli teki meille paljon pahaa.

Pistegrafiikka

Lähde: http://www.kokkolantiikerit.fi/