Se oli lentopalloa parhaimmillaan. Se oli urheilua parhaimmillaan. Tiikerit ja VaLePa tarjosivat aivan huikean kamppailun. Täydet viisi erää ja Kampushallin yleisö sai vastinetta rahoilleen.

Tunnelma hallissa oli aivan loistava.

Viisieräinen trilleri päättyi lopulta vieraiden voittoon. VaLePa vei avauserän 25-18, Tiikerit kaksi seuraavaa 25-21 ja 27-25, VaLePa neljännen 25-15 ja viidennen 21-19.

VaLePa:n toinen ottelupallo toi ratkaisun. Tiikereillä oli neljä ottelupalloa.

Ottelun odotusarvo oli 0-3, eikä asiaa parantanut se, että Tiikereiden hakkuri Fredric Gustavsson oli sivussa loukkaantumisen takia. Toki myös VaLePa joutui suunnitelmiaan muuttamaan, kun libero oli sairaana. Häntä tuurasi kokenut Olli Kunnari.

Kun VaLePa, ihan oikeutetusti, vei avauserän 25-18, tilanne näytti Tiikereiden kannalta pahalta.

Onneksi joukkue ei näin asioita miettinyt, vaan syttyi oikein kunnolla.

Seppänen iski 1-0 ja Leppälä/Montonen torjuivat 3-0. Seppänen löi 4-1 ja syötti ässän, 5-1. Leppälä ja Hone torjuivat 8-3. Montonen iski 12-7. Kun Leppälä syötti kaksi ässää, 15-11 ja 16-11, tunnelma hallissa oli mahtava.

VaLePa nousi tasoihin, 18-18. Sitten nähtiin kaksi pitkää palloa ja molemmat Tiikereille. Ensimmäisen päätti Seppänen, 19-18 ja toisen Lahti 20-18. Heti jatkoksi Honen ässä, 21-18.

VaLePa johti kolmatta erää 14-8. Sitten esiin astui Hone. Hän torjui 10-14, torjui yhdessä Jylhän kanssa 11-14, torjui Lahden kanssa 12-14 ja iski 13-14.

Vielä karkasi VaLePa, 22-17, mutta Tiikerit teki huikean nousun. Mahtavaa taistelua jokaisesta pisteestä. Määttä tarjoili hienoja passeja ja Tiikerit hyökkäsi monipuolisesti. Niklas Breilin haki pari vaikeaa palloa.

VaLePa:lla oli yksi eräpallo, Tiikereillä kolme. Mahtavan ottelun pelannut Leppälä tasoitti tilanteeksi 25-25. Ja Leppälä syötti ässän, 26-25. Jylhän isku päätti erän.

Neloserän alku oli tasaista pelaamista. VaLePa karkasi, 11-6, ja teki ratkaisevan eron Urpo Sivulan syöttövuorolla, 19-10.

Päätöserä alkoi pitkällä taistelupallolla, jonka Leppälä päätti, 1-0. Seuraava piste tuli vieraiden virheestä, 2-0 ja Leppälä torjui 3-0.

Tiikerit johti 4-2 ja 5-3. VaLePa nousi tasoihin ja johti 10-8 ja 11-9.

Jylhä kavensi, 10-11 ja Sivula iski yli päätyrajan, 11-11. Jylhä päätti pitkän pallorallin, 12-11 ja sama mies teki myös 13-12 ja 14-14.

Jokaisesta pallosta ja pinnasta taisteltiin hurjasti.

Tiikerit pääsi neljä kertaa yrittämään ratkaisua, 15-14, 16-15, 17-16 ja 18-17. VaLePa selvitti ne ja vieraiden toinen ottelupallo toi ratkaisun.

Viimeisessä pisteessä nähtiin ns. roolienvaihto. Pelissä Mikko Esko jakeli Sivulalle yhteensä 58 passia. Tällä kertaa Sivula tarjoili ja Esko iski 21-19.

Benjamin Montonen aloitti hakkurina, mutta sai pallon sen verran lujaa naamalle, että ei pystynyt pelaamaan kuin osan kahdesta ensimmäisestä erästä.

Teemu Lahti tuli penkiltä, hoiti hakkurin tehtävät mainiosti ja pelasi tähän asti parhaan pelinsä Tiikereissä.

No, kokihan se Teemukin kovia, kun sai pallosta arkaan paikkaan. Teemu vähän irvisti ja jatkoi pelaamista.

Lauri Jylhä (20/+14) ja Robert Seppänen (9/+2) onnistuivat laitureina. Sentterit Leppälä ja Hone olivat myös hienolla pelipäällä. Leppälä 11/+10 ja Hone 8/+7. Määttä jakeli hienoja passeja ja Breilin haki vaikeita palloja.

Kentällä kävivät myös Lasse Jylhä ja Uchenna Ofoha.

Vierasjoukkueesta erottuivat muun muassa Sivula (29/+18) ja passari Mikko Esko.

Antti Leppälä, Tiikerit:

-VaLePa vei avauserän, mutta hienosti noustiin.

-Yllättävän vähän hyökkäysvirheitä tehtiin.

-Mukavaa ja tasaista lentopalloa.

Tapio Nissi, Tiikerit:

-Lähtökohtana oli 0-3, kun vielä Fredric jäi pois.

-Olen ylpeä poikien taisteluilmeestä.

-Teemu onnistui hakkurina hyvin.

- Pyrittiin pelata vähin virhein. Lopussa kokeneempi voitti.

-Ollaan tehty selkeä tasonnousu syksystä.

-Yksi piste lämmittää, mutta kaksikin oli tarjolla.

Sami Kurttila, VaLePa:

-Tiesin, että illasta tulee työläs.

-Nostan hattua Tiikereille.

-Tiukkaa vääntöä. Oltiin pikkuisen huolimattomia jatkopalloissa.

-Tavallaan pelattiin veitsi kurkulla ja saatiin hyvää oppia.

Pistegrafiikka

Lähde: http://www.kokkolantiikerit.fi/