Savossa vajaalla miehityksellä
26.3.2017 22:31

Pari miniä B-tytöillä täydennyksenä

B-tytöt matkasivat sunnuntaiaamun valjetessa kevään toiseksi viimeiselle pitkälle pelireissulle, kohteena tällä kertaa Kuopio ja vastustajina tiedossa Honsu sekä emännöivä Kuopion Linkki. Flunssa-aalto rokotti Kuulan tyttöjä niin, että pelaamaan lähdössä oli omia tyttöjä vain seitsemän ja heistäkin kahdella flunssa päällä. Kokoonpanoa täydentämään saatiin onneksi lainattua minitytöistä Saana ja Neea, jotka innokkaina lähtivät pelaamaan. Muutaman tunnin ajomatkan päätteeksi saavuttiin Kuopion Neulamäen koululle, jälleen hyvissä ajoin. Lämmittelyihin keskityttiin hyvin ja peliinkin lähdettiin asennoitumaan niin, että pelataan hyvin, vaikka vaihtopelaajia ei hirveästi käytössä olekaan. Ensimmäinen erä sujuikin Kuulan tytöiltä hyvin ja molemmissa päissä suoritukset olivat niin ylivieskalaisilla kuin vastustajillakin melko tasaisia. Ensimmäisen erän aikana Kuulan tytöt pääsivät vapaaheittoviivalta pussittamaan pisteitä kolmen pisteen verran ja yhtenä onnistujista minityttö-Neea. Erän tulos niukasti Honsulle 14-11. Toinen erä rikkoikin sitten kaavaa, eikä ollut pelin huonoimpia vaan kyydissä pysyttiin edelleen. Toisen erän suurimpana onnistujana Mari, joka onnistuneesti pussitti parikin kolmosta putkeen. Lisäksi minien Saana onnistui erässä pussittaen ensimmäisen korinsa B-ikäisten peleissä. Erän pisteet jyväskyläläisille 15-8. Koko pelin lukemat tässä vaiheessa Jyväskylälle 29-19. Alkupeli pelattiin vain kahdeksalla pelaajalla, mutta toisen erän aikana flunssaa poteva Julia päätti astua tähänkin peliin remmiin ja tulla joukkueensa tueksi, mikä helpotti huomattavasti Kuulan tyttöjä, sillä pöytäkirjaan oli virheellisesti merkitty Marin virheet Niinalle, mistä johtuen Niinalla oli jo ennen puoliaikaa henkilökohtaisia virheitä 4.

Puoliajalla haettiin tuntumaa koreihin ja minitytöt harjoittelivat kiistapalloissa mukana roikkumista ja hakivat kosketusta totuttua isompiin palloihin. Kolmanteen erään lähdettiin jo hieman väsyneinä ja kaiken kukkuraksi vielä yksi tytöistä poti jonkin asteista migreeniä, joten montaa täysikuntoista pelaajaa ei Kuulalla enää ollut. Kolmannessa erässä tapahtui sitten se tutuksi tullut notkahdus, joka naulasi voiton Jyväskylän nimiin. Ylivieskan tyttöjen heitot kolisivat joko rautoihin tai suoraan ohi korin eivätkä puolustuspään onnistumiset pystyneet estämään kaikkia Honsun läpiajoja, vaan Kuulan puolustuspäässä sukka heilui 24 pisteen verran. Kolmannessa erässä kuitenkin Emmi onnistui pussittamaan komean kolmosen ja sai tästä puhtia peliinsä niin, että upeita onnistumisia puolustuspäässäkin tuli. Kolmas erä kuitenkin siis Honsulle 24-10, mikä tarkoitti selkeähköä 52-29 taulun lukemaa jyväskyläläisille. Tästä ei kuitenkaan lannistuttu vaan neljänteen erään lähdettiin ihan yhtä hyvällä asenteella kuin aiemminkin, vaikka jalkoja alkoikin jo hieman painaa. Neljännen erän alku sujui hieman tahmeasti, mutta pienten alkuvaikeuksien jälkeen Kuulan tytöt heräsivät ja alkoivat väläytellä osaamistaan. Vaihtopelaajia ei enää montaa ollut käytössä, kun Niinan virhetili täyttyi ja päänsärky kiusasi yhtä tytöistä edelleen. Kuulan tytöt onnistuivat kuitenkin niin hyvin, että erän lukemat ylivieskalaisille 14-8. Kokonaislukemat osoittivat kuitenkin voittoa Honsulle, 61-43. Tämä kuitenkin hyvä tulos ylivieskalaisilta vajaalla (ja flunssaisella) miehityksellä.

Pisteet: Mari 14 (2x3p.), Niina 7, Saana 6, Emmi 5 (1x3p.), Inari 4, Julia 2, Jasmin 2, Salla 2 ja Neea 1.

Puolen tunnin mittaisen levähdystauon jälkeen lähdettiinkin sitten ottelemaan Kuopion Linkkiä vastaan. Ensimmäisessä erässä selkeästi huomasi, että edellinen peli painoi ylivieskalaisten jaloissa eikä peli oikein tahtonut kulkea. Linkki saatiin kuitenkin jotenkuten pidettyä kurissa ja eräkin saatiin pelattua niin, että Kuulan tytöt olivat pisteen verran, 15-14, johdossa pillin viheltäessä erän päättymisen merkiksi. Tauon aikana penkillä tsempattiinkin sitten niin, että toisessa erässä kentällä olivat taas ihan eri tytöt. Peli alkoi kulkea hieman aiempaa paremmin, levypalloissa oltiin ahkerasti ja palloa pyöritettiin mahdollisuuksien mukaan niin, että lopulta saatiin korejakin tehtyä. Toinen erä selkeästi ylivieskalaisten hallintaa lukemin 21-9. Kokonaislukemat puoliajalle mentäessä Kuulan tytöille 36-23.

Puoliaika kulutettiin nostamalla kintut kohti kattoa ja lepuuttamalla niitä niin, että loppupeli oltaisiin mahdollisimman hyvässä iskussa väsymyksestä huolimatta. Kolmannen erän käynnistyessä näki kuitenkin selkeästi, että jalkoja painoi ja keskittyminen ei enää ollut ihan täysillä mukana pelissä. Puolustus sujui kuitenkin mallikkaasti, vaikka pallot eivät enää tahtoneetkaan upota koriin juuri lainkaan. Huolimattomuusvirheitä sattui, mikä johti Kuulan tytöt lopulta virhevaikeuksiin, sillä useamman tytön virhetili näytti melko täyttä. Kolmas erä kaikesta huolimatta niukasti ylivieskalaisille 13-8. Kokonaislukemat edelleen hyvät, 49-31. Neljäs erä kulkikin sitten lähes samoja uomia, kuin kolmaskin, mutta hieman enemmän onnistumisia saatiin tässä erässä aikaiseksi. Puolustus edelleen mallikasta, eikä helppoja koreja annettu muuta kuin parille selkeästi pidemmille Kuopion tytöille. Neljännen erän aikana oltiin päädytty siihen, että viimeisillä minuuteilla Kuulalla ei enää ollut vaihtopelaajia. Ylivieskalaisista niin Niina, Salla kuin Inarikin lähtivät suihkuun jo viimeisen erän ollessa käynnissä. Kaikesta huolimatta kuitenkin saatiin pidettyä viimeinenkin erä omissa nimissä, 17-13, ja kokonaispisteet taululla näyttivät 66-44 pillin viheltäessä viimeisen kerran.

Pisteet: Mari 18 (2x3p.), Julia 13, Niina 11, Salla 8, Jasmin 6, Emmi 6 ja Saana 4.

Seuraavan kerran pelataankin jo ensi lauantaina Kokkolassa, vastassa tällöin Kokkolan Namika Girls sekä Vaasan Salama.

Lähde: http://www.ylivieskankuula.fi/