Mikä on Aitio?

Aitio on alueellisen urheilun kohtaamispaikka, minne sisältö syntyy pääosin seuroilta suoraan ja automaattisesti. Aition tavoitteena on nostaa joukkueurheilussa olevat suuret tunteet ja yhteisöllisyys laajan yleisön tietoisuuteen.

Aitioon on liitetty tällä hetkellä Jopox-palvelua käyttävät seurat Keski-Pohjanmaalla ja 16 lajia on jo edustettuna. Elävöitämme kohtauspaikkaa lisäämällä sinne keskustelualueen sekä keräämme laajemminkin lajikohtaisia uutisia eri medioista. Ja toki mukana on myös sosiaalisen median hyödyntäminen.

Seurojen kannalta on parasta, ettei Aitio edellytä lisätöitä koska kaikki tarvittava tieto on jo seurojen verkkopalvelussa Jopoxissa!
  • seurojen pääuutiset
  • ottelu- ja kilpailuennakot
  • otteluseuranta (live-seuranta)
  • ottelu- ja kilpailuraportit
  • tietoa tulevista ja menneistä otteluista ja kilpailuista (tapahtumakalenteri)

Kaikki toimijat saavat äänensä kuuluville juuri niin paljon kun haluavat kunkin oman aktiivisuuden mukaan!

Mikä on Jopox ja miten sen saa käyttöön?

JOPOX ei ole syntynyt sattumalta vaan tarpeeseen jo noin kymmenen vuotta sitten. Keskeisenä tavoitteena on alusta saakka ollut kehittää palvelu, joka pyrkii helpottamaan urheiluseuroissa toimivien pelaajien, valmentajien ja muiden toimihenkilöiden arkea siten, että seura voi hoitaa perustehtävänsä helposti ja ammattimaisesti. Tämä osaltaan helpottaa vastuuhenkilöiden sekä yhteistyökumppaneiden saamista seurojen toimintaan.

JOPOXpro on monipuolinen työkalu päivittäisen toiminnan pyörittämiseen. Sillä mm. hoidetaan kaikki viestintä ja raportointi ottelujen, harjoitusten, tulosten ja niiden tilastoinnin osalta. Se mahdollistaa laaja-alaisen yhteisöllisen toiminnan joukkueurheilun kaikille tasoille; pelaajat, vanhemmat, joukkueet, seura ja sen moninaiset verkostot ja yhteistyötahot.

Mikäli olet kiinnostunut kuulemaan lisää Jopox-tuotteista ja palveluista ota yhteyttä Tom Hedmaniin, tom.hedman@jopox.fi, puh: 040-1317533.
Aitio
Keskisen kausi paketissa
1.4.2017 15:22

B-tytöt kolmansia

B-tyttöjen II-divarin kauden viimeiset pelit pelattiin tänään Kokkolassa. Lyhyestä matkasta huolimatta ei kovin paljon myöhäisempään saatu nukkua, vaan autoihin pakkauduttiin jo kello kahdeksalta. Tunnin matkan jälkeen edessä oli valmistautuminen 10.00 alkavaan Kokkola-otteluun. Vastassa siis kerran aiemmin kohdattu Kokkola Namika Girls, eikä oikein mitään osattu ennalta odottaa. Peli pyörähti käyntiin, eikä ensimmäisestä kahdesta erästä voi oikein muuta sanoa, kuin että karmeaa katsottavaa. Kuulan tytöt eivät saaneet palloa koriin, puolustaminen oli tahmeaa eikä vauhtiakaan löydetty. Liekö uni painanut silmiä vielä vai mikä, mutta peliä ei kuitenkaan Kuulan tyttöjen osalta saatu käyntiin lähes lainkaan. Kokkolan tytöt sen sijaan hyödynsivät tämän ja ajoivat tämän tästä korille, viimeistellen varmasti ja siivittäen joukkueensa hurjaan johtoon. Ensimmäisen erän päättyessä tilanne vain 20-5 mutta toisen erän jälkeen tilanne jo lähes epätoivoiset 46-5 Kokkolan tytöille. Ylivieskan tyttöjen kadonnut asenne yritettiin kaivaa esiin erätauolla ja taktiikkaa hieman muutettiin, minkä seurauksena kolmannen erän puolen välin tienoilla Kuulan tytötkin heräsivät viimein mukaan peliin. Peli"mood" löytyi kuitenkin aivan liian myöhään ja vaikka korihanat saatiinkin auki, päättyi kolmas erä Kokkolalaisille 22-10, kokonaistilanteen ollessa jo hurjat 68-15. Tässä vaiheessa oli jo täysin selvää, kuka tämän päivän kovin joukkue on, mutta hienosti ylivieskalaiset kuitenkin jaksoivat vääntää vielä neljännen erän. Neljäs erä oli selkeästi parempaa peliä, kuin yksikään aiemmista, mutta enää tassa vaiheessa se ei tietenkään auttanut. Lopputilanne Kokkolalle 89-29, mikä kuulostaa hurjalta ja onkin sitä, mutta Kuulan tyttöjen puolustukseksi voisi sanoa, etteivät he oikeasti aivan näin suuren eron päässä ole, vaan nyt jostain syystä oli huono pelipäivä. Kenties kevään rankka pelirupeama alkaa jo viimemetreillä painaa sen verran, ettei nyt sitä oikeaa tahtotilaa löydetty. Kokkola oli selkeästi valmiimpi ja halukkaampi pelaamaan, joten voisi sanoa että ansaitusti lopputilanne siis tämä.
Pisteet: Niina 15, Mari 4, Julia 4, Emmi 2, Hilda 2 ja Sofia 2

Ennen seuraavaa peliä saatiin noin 20 minuutin mittainen tauko, jonka aikana oli tarkoitus kaivaa se kadonnut pelitahto ja -asenne jostain. Ennen pelin alkua vaikuttikin hyvältä, mutta kentälle asteltaessa taas vaikutusta ei juuri näkynyt. Vaasan Salaman tytöt olivat hekin pelipäällä ja Kuulan tytöt saivat tosissaan roikkua mukana, mutta onneksi korit eivät olleet kovin suotuisalla päällä tänään Vaasan tytöillekään. Ensimmäinen erä pisteen erolla 7-6 ylivieskalaisille. Toiseen erään sitten löydettiin se kauan kaivattu jokin, ainakin osittain, ja pallo alkoi liikkua Kuulan tyttöjen käsissä. Korille päästiin useaan otteeseen ja tilanteita saatiin viimeisteltyäkin, vaikka valitettavan usein pallo kimposi korirenkaasta ja meni menojaan. Onnistumisia kuitenkin alkoi tulla ja erityisesti puolustus alkoi näyttää hyvältä, mistä johtuen Vaasan erän pisteet pidettiin vain kahdessa, kun taas itse raavittiin kasaan 16. Puoliaika aloitettiin siis ylivieskalaisten sievässä 23-8 -johdossa. Toinen erä jäi Kuulan tyttöjen parhaaksi, mutta onneksi aivan totaalista repsahdusta ei päässyt sattumaan. Puolustus toimi suhteellisen hyvin, mutta pallo ei tahtonut löytää koria sitten niin millään. Levypallot olivat myös useaan otteeseen aivan tuntematon käsite. Toinen erä Kuulalle 12-6, neljäs 10-7. Kokonaispistelukemat taululla 45-21 Kuulalle.
Pisteet: Niina 22, Salla 8, Jasmin 5 (1x3p.), Mari 4, Emmi 4 ja Julia 2.

Todettakoon, että hetkittäin Kuulan tytöt väläyttelivät osaamistaan ja pelitaitojaan, mutta pääosin molemmat pelit olivat melkoista räiskintää ja toiveita siitä, että pallo sattuisi löytämään koriin kun sen viskaisee sinne suuntaan. Toivon mukaan ensiviikonlopun kotipeleissä Oulun NMKY:tä ja Rovaniemen NMKY:tä vastaan peli näyttää taas enemmän siltä, mihin tytöt oikeasti pystyvät. Keskisen alueen ottelut olivat tältä kaudelta tässä ja B-tytöt sijoittuivat II-divarissa kolmanneksi.Lähde: http://www.ylivieskankuula.fi/

   
twitter
Uutiset
KOSILA DIGIMEDIA KOKKOLA, Rantakatu 10, PL 45, 67100 Kokkola, puh 020 750 4560