Kuulattarien valmistautuminen uuteen kauteen on alkanut
12.11.2017 14:59

Sami Pylväs ottaa vetovastuun Kuulattarien valmennuksesta ja pelinjohdosta kaudella 2018

Kuulattarien valmistautuminen uuteen kauteen on alkanut. Syksyn omatoimijakso on nyt takana ja yhteisreenit ovat alkaneet. Ensimmäistä kertaa kokoonnuttiin 4.-5.11 treenien ja palaverin muodossa.

Joukkueen runko pysyi pitkälti kasassa viime kaudesta, mutta muuttoliikennettäkin on ollut hieman. Viime kausina menestyksekkäästi pelinjohtajana toiminut Toni Seppälä jää omien sanojensa mukaan määrittelemättömälle tauolle pesiskuvioista ja antaa vinkkarin eteenpäin viime vuonna 2. pelinjohtajana toimineelle Sami Pylväälle. Sami ottaa siis vetovastuun Kuulattarien valmennuksesta ja pelinjohdosta. Lisäksi valmennuksessa on apuna viime kauteen pelihommat jättänyt Katri Vesaluoma, joka hoitaa mm: talvikauden juoksutreenit. Joukkueenjohtajana toimii Reetta Olkkonen. Loput taustavoimat tarkentuvat talvikauden kuluessa.

Pelaajien osalta Katri Vesaluoman lisäksi joukkueesta jatkoi matkaa eteenpäin mm. Eveliina Hildén, joka teki sopimuksen superpesisjoukkue Oulun Lipottarien kanssa. Kuulattaret toivottavat Evelle kovasti tsemppiä uusiin koitoksiin!

Uusia sopimuksiakin on tehty tulevalle kaudelle. Uusina kasvoina Kuulattarissa nähdään: Sanna Perälä, Emilia Mansikka-aho, Noora Kumpula ja Reetta Pehkonen.

21-vuotias Sanna Perälä on periaatteessa paluumuuttaja Kuulan paitaan. Sanna aloitti pelaamisen aikoinaan Ylivieskan Kuulassa, mutta on sen jälkeen suurimman osan peliurastaan kuitenkin pelannut Sievin Sisussa. Sievissä Sanna pelasi suomensarjaa kopparin ja vaihtaja/kotiuttajan roolissa.

19-vuotias Emilia Mansikka-aho on Kempeleen Kirin kasvatteja ja on Kempeleessä pelannut sekä B-tyttöjen superia että naisten suomensarjaa. Ulkopelissä Emilia viihtyy lukkarin tontilla ja sisäpelissä vaihtaja/kotiuttajana.

16-vuotias Noora Kumpula on Kuulan omia kasvatteja. Sotkamon urheilulukiossa opiskeleva Noora pelasi viime kaudella Oulaisissa pelaten otteluita B-tytöissä ja suomensarjassa. Noora liittyy Kuulattarien rinkiin, mutta pelaa tulevana kesänä edelleen myös Oulaisissa. Ulkopelissä Noora on pelannut niin takakentällä kuin etukentälläkin, sisäpelissä lähinnä vaihtajan tehtävissä.

16-vuotias Reetta Pehkonen on nuoresta iästä huolimatta kerinnyt kiertää useissa lähialueen seuroissa: Reisjärvellä, Halsualla ja Haapajärvellä. Myös tulevana kesänä Reetta pelaa Haapajärvellä B-tyttöjen superia. Ulkopelissä Reetta on toiminut lukkarina ja sisäpelissä vaihtaja/kotiuttajana.

Kuulattarien rinki kaudelle 2018:

• Aino-Maija Saastamoinen
  • Anu Nyman
  • Eveliina Rantonen
  • Hanna Muhonen
  • Jenna Ahlholm
  • Karoliina Hietala
  • Petra Laakkonen
  • Ronja Haikara
  • Sanna Sorvisto
  • Suvi Sorvisto
  • Sanna Perälä (uusi)
  • Emilia Mansikka-aho (uusi)
  • Noora Kumpula (uusi)
  • Reetta Pehkonen (uusi)

Lisäksi ensi kaudella jatketaan farmiyhteistyötä Oulun Lipottarien kanssa. Viime kaudella Lipottarista oli lainalla Ylivieskassa n. 1-2 pelaajaa per peli ja yhteistyö sujui hyvin, joten sitä on luonnollista jatkaa myös ensi kesänä. Myös suomensarjaan päin on kaavailtu yhteistyökuviota, mutta siitä tiedotetaan lisää myöhemmin.

Edelleen Kuulattarien joukkueessa näkyy hienosti paikallisuus. Pitkälti kaikki pelaajat ovat joko Ylivieskan Kuulan tai lähialueen seurojen kasvatteja. Joukkue lähtee uuteen kauteen täynnä intoa ja motivaatiota, sekä hieman jo ykköspesiskokemusta kartuttaneena. Vaikka joukkue on nuori ja uudistuksia kokenut, kaikki ovat valmiita tekemään töitä sen eteen, että ensi kaudella päästään jälleen tarjoamaan katsojille iloista ja voittavaa naispesistä! Tästä se lähtee!

Lähde: http://www.ylivieskankuula.fi/