UEFA Futsal Cup rantautuu jälleen Suomeen!
5.7.2017 10:47

UEFA Futsal Cup rantautuu jälleen Suomeen. Tänä vuonna pelipaikkana toimii Raahen liikuntahalli (Kuva: Iida Lesell)

Viime vuonna Sievi FS aloitti UEFA Futsal Cupin esikarsintakierrokselta (Preliminary round), joka pelattiin Ylivieskan jäähallissa. Tänä vuonna Sievi FS aloittaa UEFA Futsal Cup urakkansa varsinaiselta pääkierrokselta (Main round). Sievi FS toimii jälleen turnausisäntänä, mutta tällä kertaa pelipaikkana on Raahen liikuntahalli. Vahvasti yhteistyössä turnauksen aikana toimii Sievi FS:n farmiseura AS Moon. Main round pelataan 10.-15. lokakuuta. Turnaus tulee olemaan ehkä yksi suomalaisen futsalhistorian tasokkain Suomessa järjestettävä UEFA-turnaus.

Preliminary ja Main roundin arvonnat suoritetaan torstaina 6. heinäkuuta UEFAn päämajassa, Nyonissa klo 15.00 Suomen aikaan. Arvonnasta on tulossa tämän hetkisen tiedon mukaan livestream ja se näytetään UEFAn nettisivuilta. Linkki lähetykseen tulee arvontapäivänä Sievi FS:n somepalveluissa.

Preliminary round pelataan 22.-27. elokuuta. Nuista kahdeksasta neljän joukkueen lohkoista voittajat etenevät pääkierrokselle.

UEFA Futsal Cup on kokenut tälle kaudelle hieman muutoksia. Neljä korkeimmin sijoittunutta maata (Venäjä, Espanja, Portugali ja Italia) saivat täksi kaudeksi myös toisen osanottajan kilpailuun. Myös pääkierros (Main round) muuttui ns. kahteen eri polkuun. Polussa A on UEFA Futsal Cupin hallitseva mestari Inter FS sekä 11 parhaiten sekä sijoille 16-19 sijoittuneet joukkueet.

Polussa B on sijoille 12-15 ja 20-23 sijoittuneet joukkueet. Tätä polkua täydennetään kahdeksalla esikarsintakierroksen voittajalla, jotka selvivät elokuun 27. päivä. Sievin ranking sijoitus on 22, joten Sievi on täten sijoitettuna polkuun B. Koko rankinglistan näet täältä.

Polun B isäntämaat Suomen lisäksi ovat Slovakia, Kroatia ja Romania. Polun A isäntämaat ovat Serbia, Italia, Slovenia ja Valko-Venäjä.

Voit lukea lisää UEFA Futsal Cupista UEFAn nettisivuilta englanniksi.

UEFA Futsal Cup 2017-2018 arvonnat ja peliajankohdat:

Preliminary & main round arvonta: 6 heinäkuuta

Preliminary round: 22.-27. elokuuta