Mikä on Aitio?

Aitio on alueellisen urheilun kohtaamispaikka, minne sisältö syntyy pääosin seuroilta suoraan ja automaattisesti. Aition tavoitteena on nostaa joukkueurheilussa olevat suuret tunteet ja yhteisöllisyys laajan yleisön tietoisuuteen.

Aitioon on liitetty tällä hetkellä Jopox-palvelua käyttävät seurat Keski-Pohjanmaalla ja 16 lajia on jo edustettuna. Elävöitämme kohtauspaikkaa lisäämällä sinne keskustelualueen sekä keräämme laajemminkin lajikohtaisia uutisia eri medioista. Ja toki mukana on myös sosiaalisen median hyödyntäminen.

Seurojen kannalta on parasta, ettei Aitio edellytä lisätöitä koska kaikki tarvittava tieto on jo seurojen verkkopalvelussa Jopoxissa!
  • seurojen pääuutiset
  • ottelu- ja kilpailuennakot
  • otteluseuranta (live-seuranta)
  • ottelu- ja kilpailuraportit
  • tietoa tulevista ja menneistä otteluista ja kilpailuista (tapahtumakalenteri)

Kaikki toimijat saavat äänensä kuuluville juuri niin paljon kun haluavat kunkin oman aktiivisuuden mukaan!

Mikä on Jopox ja miten sen saa käyttöön?

JOPOX ei ole syntynyt sattumalta vaan tarpeeseen jo noin kymmenen vuotta sitten. Keskeisenä tavoitteena on alusta saakka ollut kehittää palvelu, joka pyrkii helpottamaan urheiluseuroissa toimivien pelaajien, valmentajien ja muiden toimihenkilöiden arkea siten, että seura voi hoitaa perustehtävänsä helposti ja ammattimaisesti. Tämä osaltaan helpottaa vastuuhenkilöiden sekä yhteistyökumppaneiden saamista seurojen toimintaan.

JOPOXpro on monipuolinen työkalu päivittäisen toiminnan pyörittämiseen. Sillä mm. hoidetaan kaikki viestintä ja raportointi ottelujen, harjoitusten, tulosten ja niiden tilastoinnin osalta. Se mahdollistaa laaja-alaisen yhteisöllisen toiminnan joukkueurheilun kaikille tasoille; pelaajat, vanhemmat, joukkueet, seura ja sen moninaiset verkostot ja yhteistyötahot.

Mikäli olet kiinnostunut kuulemaan lisää Jopox-tuotteista ja palveluista ota yhteyttä Tom Hedmaniin, tom.hedman@jopox.fi, puh: 040-1317533.
Aitio

Kovat sateet ja lakkasivat juuri sopivasti ennen peliä, mutta pelipaikkaa jouduttiin siirtämään Ykspihlajan kentän huonon kunnon vuoksi aina niin tasaiselle Santahaan tekonurmella. Päivän pelistä oli Kopsilta poissa loukkaantuneina Mika Korkiala ja aleksi Kangasvieri, mutta kelpo ryhmitys saatiin siitä huolimatta jalkeille, kun vastaan asettui Esse Ik. Viime kaudella joukkueet kohtasivat sarjassa kahdesti, joista molemmat menivät Esse IK:n nimiin 2-4 ja 5-0 voitoilla. Tänään kuitenkin lähdettiin uusista asemista molempien joukkueiden kannalta tärkeään peliin.

Ottelun alku lupaili kotijoukkueelle hyvä, sillä se ottikin pelin hallinnan itselleen ja onnistui rakentamaan hyökkäyksiä järjestelmällisesti, vaikkakin pelin ensimmäinen maalipaikka siunaantui Esselle. Painostuksen turvin ja hyvän prässiin seurauksena Kopsi onnistui Atte Hentun laukauksella siirtymään 1-0 johtoon jo ottelun 6 minuutilla, kun tarkka laukaus suuntautui vastustajan maalin etukulmaan 1-0. Tämän jälkeen Kopsin peli passivoitui ja Esse otti ohjat käsiinsä ja onnistui tasoittamaan pelin ottelun 19 minuutilla vapaapotkun jälkitilanteesta maalin edestä 1-1. Kymmenen minuuttia myöhemmin hävittiin keskialueen kamppailu ja vastusta pääsi yksin läpi ja viimeisteli tilanteeksi 1-2. Edellisestä ei oltu vielä toivuttu, kun Kopsin maalista katsottuna vasemmalta puolelta tulleen keskityksen sai vastustaja laittaa rauhassa maalin edestä verkkoon 1-3 vieraille. Puoliajan lopulla Kopsi sai taas pientä otetta pelistä, mutta tauolle lähdettiin vieraiden johdosta.

Toiselle puoliajan alkuun peli pyöri tasaisena, mutta puoliajan edetessä pelin hallinta alkoi kääntyä Kopsille. Maalipaikkoja Kopsi ei kuitenkaan pystynyt luomaan puoliajan alkuun. Pikku hiljaa paine kasvoi vastustajan päädyssä ja lopulta vastustajan maalivahdin epäonnistuneen avauksen jälkeen Petro Lindberg voitti kaksinkamppailunsa vasemmalla laidalla ja antoi syötön Atte Hentulle, joka viimeisteli kavennuksen 2-3. Tämänkin jälkeen Kopsi rakenteli hyökkäyksiään suunnitellusti ja mm. Aleksi Niskakoskella oli loistava paikka Niko Välisaaren keskityksestä tasoittaa peli, mutta maalit jäivät uupumaan. Pelikellossa minuutit kuluivat mutta tasoitusta ei vaan syntynyt. Lopulta viimeisen puristuksen ollessa menossa Niko Välisaari antoi hyvän keskityksen oikealta laidalta ja Petro Lindberg pääsi takatolpalta laitamaan pallon vapaasti kohti maalia, mutta Kopsin harmiksi suoraan kohti maalivahtia ja kakkospalollekaan ei Kopsilaiset ehtineet. Niin pelikello kului loppuun ja pisteet matkasivat tälläkin kertaa Ähtävälle.

Peli-ilmeeltään taas astetta parempaa peliä, mutta isot puolustus virheet pienessä aikaikkunassa maksoivat jälleen pisteet. Suoritusvarmuus ei vaan tunnu kestävän kokonaista peliä vaan pelin sisällä taso vaihtelee. Kuitenkin jälleen kerran pelin aikana onnistuttiin peliä säätämään paremmaksi, mutta se ei kuitenkaan tuonut riittävää tulosta. Nyt sarja on puolessa välissä ja tästä ahdingosta täytyy nousta peli kerrallaan, mutta onneksi kaikki merkit niin harjoittelussa kuin pelissäkin siihen viittavat

Maalipaikat KPS - Esse IK 6 - 6

Kulmat KPS - Esse IK 2 - 3Lähde: http://www.kokkolanpalloseura.fi/

   
twitter
Uutiset
KOSILA DIGIMEDIA KOKKOLA, Rantakatu 10, PL 45, 67100 Kokkola, puh 020 750 4560