Kovat sateet ja lakkasivat juuri sopivasti ennen peliä, mutta pelipaikkaa jouduttiin siirtämään Ykspihlajan kentän huonon kunnon vuoksi aina niin tasaiselle Santahaan tekonurmella. Päivän pelistä oli Kopsilta poissa loukkaantuneina Mika Korkiala ja aleksi Kangasvieri, mutta kelpo ryhmitys saatiin siitä huolimatta jalkeille, kun vastaan asettui Esse Ik. Viime kaudella joukkueet kohtasivat sarjassa kahdesti, joista molemmat menivät Esse IK:n nimiin 2-4 ja 5-0 voitoilla. Tänään kuitenkin lähdettiin uusista asemista molempien joukkueiden kannalta tärkeään peliin.

Ottelun alku lupaili kotijoukkueelle hyvä, sillä se ottikin pelin hallinnan itselleen ja onnistui rakentamaan hyökkäyksiä järjestelmällisesti, vaikkakin pelin ensimmäinen maalipaikka siunaantui Esselle. Painostuksen turvin ja hyvän prässiin seurauksena Kopsi onnistui Atte Hentun laukauksella siirtymään 1-0 johtoon jo ottelun 6 minuutilla, kun tarkka laukaus suuntautui vastustajan maalin etukulmaan 1-0. Tämän jälkeen Kopsin peli passivoitui ja Esse otti ohjat käsiinsä ja onnistui tasoittamaan pelin ottelun 19 minuutilla vapaapotkun jälkitilanteesta maalin edestä 1-1. Kymmenen minuuttia myöhemmin hävittiin keskialueen kamppailu ja vastusta pääsi yksin läpi ja viimeisteli tilanteeksi 1-2. Edellisestä ei oltu vielä toivuttu, kun Kopsin maalista katsottuna vasemmalta puolelta tulleen keskityksen sai vastustaja laittaa rauhassa maalin edestä verkkoon 1-3 vieraille. Puoliajan lopulla Kopsi sai taas pientä otetta pelistä, mutta tauolle lähdettiin vieraiden johdosta.

Toiselle puoliajan alkuun peli pyöri tasaisena, mutta puoliajan edetessä pelin hallinta alkoi kääntyä Kopsille. Maalipaikkoja Kopsi ei kuitenkaan pystynyt luomaan puoliajan alkuun. Pikku hiljaa paine kasvoi vastustajan päädyssä ja lopulta vastustajan maalivahdin epäonnistuneen avauksen jälkeen Petro Lindberg voitti kaksinkamppailunsa vasemmalla laidalla ja antoi syötön Atte Hentulle, joka viimeisteli kavennuksen 2-3. Tämänkin jälkeen Kopsi rakenteli hyökkäyksiään suunnitellusti ja mm. Aleksi Niskakoskella oli loistava paikka Niko Välisaaren keskityksestä tasoittaa peli, mutta maalit jäivät uupumaan. Pelikellossa minuutit kuluivat mutta tasoitusta ei vaan syntynyt. Lopulta viimeisen puristuksen ollessa menossa Niko Välisaari antoi hyvän keskityksen oikealta laidalta ja Petro Lindberg pääsi takatolpalta laitamaan pallon vapaasti kohti maalia, mutta Kopsin harmiksi suoraan kohti maalivahtia ja kakkospalollekaan ei Kopsilaiset ehtineet. Niin pelikello kului loppuun ja pisteet matkasivat tälläkin kertaa Ähtävälle.

Peli-ilmeeltään taas astetta parempaa peliä, mutta isot puolustus virheet pienessä aikaikkunassa maksoivat jälleen pisteet. Suoritusvarmuus ei vaan tunnu kestävän kokonaista peliä vaan pelin sisällä taso vaihtelee. Kuitenkin jälleen kerran pelin aikana onnistuttiin peliä säätämään paremmaksi, mutta se ei kuitenkaan tuonut riittävää tulosta. Nyt sarja on puolessa välissä ja tästä ahdingosta täytyy nousta peli kerrallaan, mutta onneksi kaikki merkit niin harjoittelussa kuin pelissäkin siihen viittavat

Maalipaikat KPS - Esse IK 6 - 6

Kulmat KPS - Esse IK 2 - 3