Edustusjoukkueella uusi alku
28.4.2017 13:45

Alkava sarjakausi tarjoaa myös kaksi paikallisderbyä

Uuden seuran myötä myös aikuisjoukkueet ovat joutuneet aloittamaan toimintansa aivan alusta. Alkavalla sarjakaudella Keski-Pohjanmaan piirin miesten Seiskassa nähdään kaksi FC Ylivieskan joukkuetta edustus ja II-joukkue. Luvassa on näin ollen myös kaksi paikallisderbyä, joita ei miesten puolella ole aiemmin nähtykään.

Edustusjoukkueen toiminta haki alkuvuoden muotoaan, sittemmin pelaajia on saatu harjoitusrinkiin ja sarja-avauksen kynnyksellä hommia tehdään kovaa vauhtia. Joukkueen runko on kasassa ja muutamia palasia palapeliin vielä odotellaan. Laadukkaan ja pitkäjänteisen ylivieskalaisen juniorityön ansiosta joukkue onnistuttiin rakentamaan loppujen lopuksi varsin vaivattomasti. Runkona on kokeneempi kaarti seuran B-junioreiden toimiessa täydentävänä ryhmänä. Tämä mahdollistaa samalla nuorten pelaajien sisäänajon tulevia kausia silmällä pitäen. II-joukkue puolestaan lähteen sarjaan pitkälti viime kautisen Viitosessa pelanneen III-joukkueen pelaajapakalla.

Tänä vuonna edustusjoukkueen riveissä kentälle kirmaa siis todellisia oman kylän poikia. Vaikka sarjataso on Seiska, tehdään joukkueen ympärillä mahdollisimman laadukasta työtä - onhan edustusjoukkue tärkeä osa seuran toimintaa ja junnujen pelaajapolkua. Samoin ottelutapahtumasta rakennetaan edelleen laadukas kioskipalveluineen ja kuulutuksineen. Ottelut pelataan tuttuun tapaan Safarilla heti, kun kentän kunto tämän mahdollistaa. Sitä ennen pelit pelataan raviradalla.

FC Ylivieskan joukkueet pitävät vahvasti kiinni aiemmilta vuosilta tutusta pallollisesta pelitavastaan. Tämä on osa seuran yhtenäistä pelifilosofiaa, mitä toteutetaan jo nuorimmista junioreista alkaen. Varmaa on siis, että kesän aikana maaliverkot pöllyävät vastustajan päässä. Joukkueet, pelaajat ja seura tarvitsevat kuitenkin ylivieskalaisten tukea näytetään kaikille, että jalkapallolla on iso merkitys kaupungissa, olipa sarjataso mikä hyvänsä.

FC Ylivieska toivottaa katsojat tervetulleiksi Seiskan otteluihin!

Edustusjoukkueen tämänhetkinen kokoonpano

Maalivahti
28 Ansamaa Juha
Puolustus