Seuran pelaajille värisuora Kokkola Cupista
25.7.2017 9:19

06-pojat, B-pojat sekä FDS-WBA:n riveissä pelanneet kokivat finaalipäivän huikean tunnelman

Seuran pelaajat onnistuivat hienosti viime viikolla torstaista sunnuntaihin pelatussa perinteikkäässä Kokkola Cupissa, jonka joukkuemäärä ylitti tänä vuonna ensimmäisen kerran neljäsataa. Raskaan turnauksen päätteeksi finaalipäivän peleissä nähtiin FC Ylivieskan 06-pojat E11-haastesarjassa, B-pojat omassa sarjassaan sekä FDS-pelurimme 05-sarjassa, 06-kilpasarjassa ja 07-kilpasarjassa.

Moni seuran joukkueista oli suunnitellut pitävänsä harjoitus- tai pelitaukoa vielä viime viikolla, mutta turnauksen järjestävän seuran GBK:n tarjoama kädenojennus osallistumismaksuun muutti suunnitelmia. Kokkola Cupissa olivat lopulta mukana B-pojat, D-pojat 05, E-pojat 06, F-pojat 09 kahdella joukkueella sekä C-tytöt. FDS-WBA:n joukkueissa pelasi puolestaan 5 seuran pelaajaa. Useissa sarjoissa oli ns. kilpa- ja haastetasot, loput pelattiin avoimena sarjana. Merkille pantavaa tänä vuonna oli, että haastesarjojen joukkuemäärät olivat todella suuret kilpasarjojen jäädessä kooltaan selvästi pienemmiksi.

FC Ylivieskan pelaajista kultajuhlista FDS-WBA:n riveissä pääsivät nauttimaan 05-kilpasarjassa Anton Hannula sekä 06-kilpasarjassa Veikka Välimäki, Niilo Takanen ja Veeti Kumpumäki. Pronssin sai puolestaan 07-kilpasarjasta Onni Länsipää. FDS-WBA:n joukkueet pelasivat tänäkin vuonna nautittavaa taitojalkapalloa FC Ylivieskan pelaajien ottaessa todella ison roolin joukkueissaan esimerkkinä Veikka Välimäen huikeat 11 osumaa 06-kilpasarjassa.

Harjoitustauolta suoraan turnaukseen tulleet 06-pojat pelasivat yli 30 joukkueen haastesarjassa. Nihkeähkön alkulohkon jälkeen joukkue venyi jatkopeleissä erinomaisesti. Matkalla finaaliin pojat kaatoivat ensin puhtaasti Jaro Punaisen ja sen jälkeen rankkaritrillereissä puolivälierissä Teerijärven Urheiluseuran (TUS) sekä välierissä Palokan Riennon (PaRi). Finaalissa venäläinen Slavator oli tällä kertaa liian vahva, mutta hopeasija sarjan parhaana suomalaisjoukkueena oli erinomainen tulos.

B-poikien sarjassa oli mukana yhdeksän joukkuetta. FC Ylivieska kaatoi alkulohkossaan IK Myranin, K-Pallon sekä Tervarit-j B3:n selviten välieriin lohkokakkosena. Välierissä Janakkalan pallo osoittautui liian kovaksi, joten pojat pelasivat pronssista oman alkulohkonsa ykköstä TP-47:ää vastaan. Pronssimitalit lähtivät lopulta torniolaisten matkaan, mutta kaiken kaikkiaan tämän ikäluokan viimeinen Kokkola Cup meni vahvasti plussan puolelle.

Enemmän joukkueiden Kokkola Cup -tunnelmista niiden Facebook- ja Instagram -sivuilla.

Lähde: http://www.fcypa.com/