Sunnuntain iltapeliin saapui Nivala Pesiksen E1-poikien tasoa testaamaan Toholammin Urheilijat. Poutasäässä pelatussa ottelussa oli suuren urheilujuhlan meininkiä. Ari Teppo esitteli pelaajat ja tuomarit, sekä kuulutti tapahtumat koko pelin ajan. Kapteenina toimineen Nikon voittaessa hutunkeiton aloitti NiPe sisävuorolla.Toholammille näytettiin alusta alkaen pelin meininki. Illian päästessä kärkenä kentälle, löi kakkoslyöjänä Santtu pelin ensimmäisen kunnarin. Jokeri-Hannes kotiutti puolestaan Santun. Eetu löi Oliverin ja Hanneksen hienoilla lyönneillä kotiin. Henryn läpilyönnistä saldoksi 1+2. Tommin ja Jasperin lyömien juoksujen lisäksi yksi harhalla saatu juoksu tulivat taululle ensimmäisen sisävuoron aikana. 11-0 johdossa lähdettiin ulkokentälle. Eetu aloitti lukkarina. Etukenttää hoitivat Henry kolmosvahtina, Oliver ykkösvahtina sekä Jesse siepparina. Keskikentällä pelasivat Elmeri kakkosvahtina, Illia kakkos- ja Jasper kolmospolttajana. Koppareina olivat Santtu ja Tommi. Eetun tolpat pitivät lyöjät kurissa, ja vaikka toholampiset löivät rajasta palloa läpi, eivät etenijät silti päässeet pitkälle. Koppareille ei montaa palloa kiinni otettavaa jäänyt. Kolme yksittäistä lyötyä juoksua tuli taululle ennen vuoronvaihtoa. Toisessa sisävuorossa jatkui tehokkuus Nivalan lyönneissä. Eetu ja Tommi, sekä Henry jo toistamiseen löivät kunnarin. Kolme vapaataivalta vielä, ja ulos mentiin 20-3 tilanteessa. Eikä tahti juuri muuttunut. Yhden vapaataipaleen, ja rajan puhkaissut kunnari 1+1 juoksuilla jäivät taululle. Ensimmäinen jakso NiPe:lle selkeästi 20-6.

Toiselle jaksolle Nivala vaihtoi jokerit kentälle; Niko koppariksi, Roni syöttäjäksi, Eetu kakkosvahdiksi ja Hannes ykkösvahdiksi. Oliver siirtyi sieppariksi. Ulkokenttä pysyi edelleen muurina vastustajan lyönneille. Palot täyteen neljästä lyöjästä. Montaa kolmostilannetta ei Toholampi saanut aikaan, ja juoksuja he löivät kaksi. Nivala taas jatkoi tehokasta sisäpeliä. Ronin yhden lyödyn juoksun jälkeen oli Tommin vuoro kiertää kenttää 1+2 arvoisesti. Jessen ja Henryn lyömien juoksujen lisäksi taululle merkittiin yksi harhalla tuotu juoksu. 9-3 tilanteesta siirryttiin toiselle vuoroparille. Viimeinen vaihto vielä, Elmeri siirtyi Tommin paikalle kakkoskoppariksi. Ja vaikka haparointia alkoi tulla ulkokentän työskentelyyn, ei vierasjoukkue saanut sitä hyödynnettyä kuin kolmen juoksun verran. Pelin jo ratkettua tuli Nivala viimeistä kertaa lyömään. Rohkeilla kotiutusyrityksillä ei juoksuja kuitenkaan montaa saatu. Ronin kaksi, Jessen yksi lyöty sekä yksi vapaalla tuotu juoksu jäivät toisen vuoroparin tulokseksi. Kiilaan siirryttiin 2-0 tuloksessa, juoksujen ollessa 20-6 ja 13-5.

Palkitut pelaajat Nivalan joukkueesta olivat Henry, Tommi sekä Hannes. Seuraavat E-poikien pelit ovat tiistaina 20.6, kun E1 joukkueen vieraaksi tulee Ylivieskan E2 klo 18, ja sunnuntaina 25.6 kun E1 vieraaksi saapuu Haapajärvi klo 17. Tervetuloa jälleen seuraamaan iloista kansallispeliä Katvalaan.

Lähde: http://www.nivalapesis.fi/