Lauantain päiväpeliin Nivala Pesiksen E-poikien 2 joukkue sai vastaansa Perhon Kirin. Kapteeni Santun voittaessa hutunkeiton sai Nivala aloittaa lyöntivuorolla. Mainiosti NiPe aloittikin. Kärkenä lähtenyt Nuutti kipitti Santun lyöntivuoron aikana kolmoselle ja vielä kotiin. Kolmantena lyönyt Mikke kotiutti puolestaan Santun. Jokeri-Jesse löi puolestaan Miken kotiin. Aten lyönnistä tuotiin yksi juoksu, harhoilla tuli kaksi, ja vielä yksi väärällä. Ulkokentälle NiPe siirtyi mukavassa 7-0 johtotilanteessa.

Ulkokentällä Eetu aloitti syöttölautasen ääressä, etukentällä Illia ykkösvahtina, Mikke kolmosvahtina ja Nuutti siepparina. Keskikentällä olivat polttajina Roni kolmosella ja Hannes kakkosen puolella, kakkosvahtina Atte. Koppareina olivat puolestaan Santtu ja Juuso. Tiiviinä ulkokenttä aloittikin. Palot täyteen kolmesta ensimmäisestä lyöjästä. Seuraava lyöjä pääsi sitten etenemään aina kolmospesälle asti. 5. lyöjän kova koppareiden väliin tullut lyönti menikin sitten metsään asti, 1+1 kavennus vieraille. Pienen takaiskun jälkeen ulkokenttä taas ryhdistäytyi. Pallot otettiin kiinni, ja etenijät poltettiin tai kopitettiin pois. Viimeisen lyöjän onnistuessa kotiuttamaan kunnarin lyöjän, siirryttiin toiselle vuoroparille 7-3 tilanteessa. Poutasää vaihtui vesisateeksi, ja kentän pehmentyessä ei pallo pomppinut kuivan kentän tapaan. Lyönnit eivät sateessa onnistuneet ensimmäisen jakson tyyliin, eteneminen takkuili. Palot perholaiset saivat helposti kasaan. Roni, Atte ja Aukusti saivat kuitenkin lyötyä juoksun mieheen. 10-3 tilantessa mentiin ulos. Vielä vaikeampaa sadesäässä lyöminen oli perholaisille, kertaalleen jopa mailan lipsahtaessa kädestä ja lentäessä likelle polttolinjaa. Palot olivat kasassa nopeasti, eikä ulkokenttä vuotanut yhtään. Vieraiden jäädessä juoksuitta, siirryttiin tauolle 10-3 tilanteessa sateenkin hieman tauotessa.

Toiselle jaksolle Roni vaihtoi lukkarin tontille. Etukentälle Jesse tuli kolmosvahdiksi, Hannes meni sieppariksi, ja Nuutti ykkösvahdiksi. Keskikentällä Aukusti siirtyi kakkosvahdiksi, Illia kakkos- sekä Santtu kolmospolttajaksi. Koppareina Eetu ja Viljami. Pian toisen jakson alkaessa sadekin alkoi uudelleen. Perholaisten sisävuoro oli yhtä tahmeaa kuin toisella vuoroparilla. Palot kolmesta ensimmäisestä lyöjästä. Etenijöitä ei kentällä montaa nähty, ja kotiin asti ei päässyt kukaan. Nivalan sisävuoro sujui märästä kelistä huolimatta mallikkaasti. Jesse löi kärkenä edenneen Nuutin kotiin. Eetu löi koppareiden ylittäneellä lyönnillä 1+2. Miken ja Aukustin onnistuessa kotiutuksissa, siirryttiin toiselle jaksolle sateen loppuessa turvallisessa 6-0 johdossa. Taisi voitto jo olla pojilla liikaa mielessä, kun ulkokenttä alkoi selvästi huolimattomuudella haparoida. Palloa ei saatu kunnolla räpylään, heitettiin pesistä yli, ja lyhyttä heittoa yritettiin suoraan räpylästä heittää. Vastustaja sai ulkokentän selvistä virheistä kolme juoksua. Pelin jo ratkettua oli viimeinen sisävuoro edessä. Alku oli taas mallikas. Nuutti pääsi kärkenä Santun lyönneistä aina kotiin asti. Eetu löi tavallisen juoksun. Roni puolestaan sai kunnaristaan 1+1 juoksut, ja sai kävellä vapaa-taipaleella viimeisen juoksun. Toinen jakso Nivalalle 11-3, ja koko ottelu puhtaasti 2-0. Voitonrinki oli ansaittu. Palkitut pelaajat Juuso, Roni sekä Atte.

Seuraavaksi E-poikien tasoa tulee testaamaan Toholammin Urheilijat sunnuntaina 18.6. Peli alkaa klo 18 Katvalassa.

Lähde: http://www.nivalapesis.fi/