Nivala-Pesiksen naisten alkukausi on ollut erityisen vaiherikas. Ennen sarjakauden alkua pelatussa K-P Cupissa esiinnyttiin hienosti napaten pronssia, mutta sarjakauden alku on ollut haastavaa. Kuten aiemmin on todettu on viime vuotisesta joukkueesta mukana vain muutamia pelaajia ja joukkue on hakenut muotoaan pitkään.

Kolmessa ensimmäisessä pelissä tappion kärsinyt joukkue lähti myös tänään liikkeelle hieman siipirikkoisena, sillä loukkaantumiset ja työt haittasivat muutamia pelaajia. Ehkä tästä sisuuntuneena naiset lähtivät matkaan ennakkoluulottomasti peliin ja ottivat pelin haltuun heti avausvuorossa. Ensimmäinen jakso eteni NiPen hallinnassa aina viimeiseen vuoropariin saakka, mutta silloin tapahtui kummia. Viimeinen vuoro starttasi Sievin sisävuorolla Nivalan turvallisessa 1-4 johdossa. Sievi kuitenkin heräsi pelaamaan ja saivat onnistuneilla lyönneillä ja läpilyönneillä kasvatettuaan johdon 9-4-tilanteeseen. Nivala ei tästä lannistunut vaan viimeiseen vuoroon lähdettiin taistelemaan voitosta. Nivalan tasoittava sai kuitenkin erityisen huonon alun ja lähes heti taululla oli kaksi paloa. Tästä ei kuitenkaan lannistuttu ja uutta tilannetta lähdettiin rakentamaan maltillisesti. Takaa-ajoon saatiin lisää virtaa Sievin harhaheitolla, millä saatiin aikaan kaksi juoksua. Erityistä henkistä kanttia osoittivat myös nuoret c-tytöt, joita oli pelaamassa yhteensä 5. Lopuksi vuoroparin lopussa saatiin rakennettua ajolähtö, mistä Sari Kontiola löi kolmospuolelta läpi ja tuloksena oli kaksi juoksua ja jaksovoitto!

Toisella jaksolla Nivalan peli sujui edelleen hyvin, tilannetta rakennettiin mallikkaasti, mutta kotiutukset jäivät piippuun, eikä toisella jakoslla onnistuttu juoksuja tekemään. Sievin tehtyä ensimmäisessä vuorossa kaksi juoksua oli vuorossa supervuoro.

Supervuoron Nivala aloitti sisältä ja jatkoi hyvää tilanteiden rakentelua. Erityisen hienosti kentälle mennyt kärki Sonja Walta jatkoi sitä mitä oli koko pelin ajan tehnyt, eli meni röyhkeästi kentälle ja antoi esimerkkiä koko joukkueen suorituksille. Sievin lukkarin syöttäessä korkeaa syöttöä, päätettiin hyökätä tätä vastaan ja hyökätä kotiutuksissa rohkeasti. Tässä onnistuttiin neljän juoksun verran ja ulkovuoroon voitiin lähteä kohtuullisen turvallisin mielin. Sievi ei kuitenkaan ollut luovuttanut ja onnistui tekemään kolme juoksua, mutta kiri loppui Emma Paakin korkeisiin tolppasyöttöihin ja kauden ensimmäinen, mutta ei varmasti viimeinen voitto oli tosiasia!

-Jani

Kuva: Tapani Honkanen