Mikä on Aitio?

Aitio on alueellisen urheilun kohtaamispaikka, minne sisältö syntyy pääosin seuroilta suoraan ja automaattisesti. Aition tavoitteena on nostaa joukkueurheilussa olevat suuret tunteet ja yhteisöllisyys laajan yleisön tietoisuuteen.

Aitioon on liitetty tällä hetkellä Jopox-palvelua käyttävät seurat Keski-Pohjanmaalla ja 16 lajia on jo edustettuna. Elävöitämme kohtauspaikkaa lisäämällä sinne keskustelualueen sekä keräämme laajemminkin lajikohtaisia uutisia eri medioista. Ja toki mukana on myös sosiaalisen median hyödyntäminen.

Seurojen kannalta on parasta, ettei Aitio edellytä lisätöitä koska kaikki tarvittava tieto on jo seurojen verkkopalvelussa Jopoxissa!
  • seurojen pääuutiset
  • ottelu- ja kilpailuennakot
  • otteluseuranta (live-seuranta)
  • ottelu- ja kilpailuraportit
  • tietoa tulevista ja menneistä otteluista ja kilpailuista (tapahtumakalenteri)

Kaikki toimijat saavat äänensä kuuluville juuri niin paljon kun haluavat kunkin oman aktiivisuuden mukaan!

Mikä on Jopox ja miten sen saa käyttöön?

JOPOX ei ole syntynyt sattumalta vaan tarpeeseen jo noin kymmenen vuotta sitten. Keskeisenä tavoitteena on alusta saakka ollut kehittää palvelu, joka pyrkii helpottamaan urheiluseuroissa toimivien pelaajien, valmentajien ja muiden toimihenkilöiden arkea siten, että seura voi hoitaa perustehtävänsä helposti ja ammattimaisesti. Tämä osaltaan helpottaa vastuuhenkilöiden sekä yhteistyökumppaneiden saamista seurojen toimintaan.

JOPOXpro on monipuolinen työkalu päivittäisen toiminnan pyörittämiseen. Sillä mm. hoidetaan kaikki viestintä ja raportointi ottelujen, harjoitusten, tulosten ja niiden tilastoinnin osalta. Se mahdollistaa laaja-alaisen yhteisöllisen toiminnan joukkueurheilun kaikille tasoille; pelaajat, vanhemmat, joukkueet, seura ja sen moninaiset verkostot ja yhteistyötahot.

Mikäli olet kiinnostunut kuulemaan lisää Jopox-tuotteista ja palveluista ota yhteyttä Tom Hedmaniin, tom.hedman@jopox.fi, puh: 040-1317533.
Aitio

Hermes B pelasi Suomisarjan lohkon 1 viimeisen ottelun Vaasassa. Keskinäiset kohtaamiset olivat kauden aikana menneet tasan. Ennakkoon ajatellen oli ottelusta tulossa tasainen. Sport oli saanut loppupeleihin B:n sm joukkueesta muutaman pelaajavahvistuksen. Hermes oli vastavasti antanut parille pelaajalleen mahdollisuuden pelata A-junnujen kanssa Nuorten mestiksen play-off peliä Vantaalla.

Eka erä: Peli alkoi heti 'täysillä'. Pieni kaukalo sai pelin tuntumaan vielä vauhdikkaammalta kuin isossa kotikaukalossa. Sport tuli aluksi kovaa päälle, mutta Hermeksen pelaajat väistelivät pahimmat pommit ja pelin painopiste siirtyi hyvin nopeasti Sportin päätyyn. Erän ainut tilastomerkintä tuli Hermekselle jäähyn muodossa, mutta sekin selvitettiin helposti. Yhden pelaajan loukkaantuminen puujalan muodossa oli ainut negatiivinen asia ensimmäisessä erässä. Hermes loi maalipaikkoja, Sport tuhri muutamat harvat tilanteet ja Bränn torjui helposti ne harvat laukaukset maalia kohden.

Toinen erä: Hermeksen erä heti alkusekunneista lähtien. Viiden minuutin pelin jälkeen Sportin pelaaja joutui huitomisesta jäähylle. Ykkösylivoima toimii ja viivalta Nygård lämää kiekon verkon perukoille. Syöttäjät Ojala ja Ahlskog. Tilanteesta oli tulossa Sportille toinen jäähy. Uusi ylivoima heti perään. Peli kääntyi toisessa erässä yhä selvemmin Hermekselle. Joukkue luistelee neljän ketjun turvin jalat alta Sportilta. Ajassa 31:35 Heikkilä räppää maalin edestä vieraiden toisen maalin, syöttäjät Rautaoja ja Kuoppala An. Hermeksen johto lisääntyi vielä maalin verran ajassa 37:14 Ojalan sijoittaessa kiekon maalin kattoon. Syötöt antoivat Ahlskog ja Kuoppala Ar. Erätauolle siirryttiin 0-3 tilanteessa. Kopissa hörpittiin hieman voimajuomaa ja tsempattiin toisia.

Kolmas erä: Sportin pelaaja joutui heti ensimmäisellä minuutilla boxiin. Tämä helpotti Hermeksen erän alkua. Yksi maali vielä Hermekselle viimeiseen erään, maalintekijänä Rautaoja, syötöt Heikkilä ja Kuoppala An. Loppulukemat siis 0-4 Hermekselle. Viimeinen erä pelattiin hyvin torjuneelle Brännille. Tehopisteet jakautuivat tasaisesti joukkueessa, samoin kuin peliminuutit. Ottelu oli erittäin siisti, mutta kovavauhtinen. Tästä on nyt hyvä jatkaa kohti lopputurnausta. Joukkueen kuntokäyrä näyttää selvästi ylöspäin.

Suomi-sarja sujui nousujohteisesti. Hermes pelasi itsensä lohkonsa ykköseksi. Joukkue päästi selvästi vähiten maaleja, joten puolustuspelaaminen ja maalivahtipeli parani koko kevään ajan. Maaliero jäi 38 maalia plussalle. Pisteet jakautuivat joukkueessa usealle pelaajalle. Peliä pelattiin joukkueelle, ei omat pisteet silmissä. Myös rangaistusminuuteissa oltiin tilastojen oikeassa päässä, nimittäin siellä alimmaisena. Eli joukkue otti selvästi vähiten rangaistusminuutteja otteluissa.

Teksti JiiKoo, kuvat by Jari Ehrström
Lähde: http://www.juniorihermes.fi/

   
KOSILA DIGIMEDIA KOKKOLA, Rantakatu 10, PL 45, 67100 Kokkola, puh 020 750 4560