Hermes B pelasi Suomisarjan lohkon 1 viimeisen ottelun Vaasassa. Keskinäiset kohtaamiset olivat kauden aikana menneet tasan. Ennakkoon ajatellen oli ottelusta tulossa tasainen. Sport oli saanut loppupeleihin B:n sm joukkueesta muutaman pelaajavahvistuksen. Hermes oli vastavasti antanut parille pelaajalleen mahdollisuuden pelata A-junnujen kanssa Nuorten mestiksen play-off peliä Vantaalla.

Eka erä: Peli alkoi heti 'täysillä'. Pieni kaukalo sai pelin tuntumaan vielä vauhdikkaammalta kuin isossa kotikaukalossa. Sport tuli aluksi kovaa päälle, mutta Hermeksen pelaajat väistelivät pahimmat pommit ja pelin painopiste siirtyi hyvin nopeasti Sportin päätyyn. Erän ainut tilastomerkintä tuli Hermekselle jäähyn muodossa, mutta sekin selvitettiin helposti. Yhden pelaajan loukkaantuminen puujalan muodossa oli ainut negatiivinen asia ensimmäisessä erässä. Hermes loi maalipaikkoja, Sport tuhri muutamat harvat tilanteet ja Bränn torjui helposti ne harvat laukaukset maalia kohden.

Toinen erä: Hermeksen erä heti alkusekunneista lähtien. Viiden minuutin pelin jälkeen Sportin pelaaja joutui huitomisesta jäähylle. Ykkösylivoima toimii ja viivalta Nygård lämää kiekon verkon perukoille. Syöttäjät Ojala ja Ahlskog. Tilanteesta oli tulossa Sportille toinen jäähy. Uusi ylivoima heti perään. Peli kääntyi toisessa erässä yhä selvemmin Hermekselle. Joukkue luistelee neljän ketjun turvin jalat alta Sportilta. Ajassa 31:35 Heikkilä räppää maalin edestä vieraiden toisen maalin, syöttäjät Rautaoja ja Kuoppala An. Hermeksen johto lisääntyi vielä maalin verran ajassa 37:14 Ojalan sijoittaessa kiekon maalin kattoon. Syötöt antoivat Ahlskog ja Kuoppala Ar. Erätauolle siirryttiin 0-3 tilanteessa. Kopissa hörpittiin hieman voimajuomaa ja tsempattiin toisia.

Kolmas erä: Sportin pelaaja joutui heti ensimmäisellä minuutilla boxiin. Tämä helpotti Hermeksen erän alkua. Yksi maali vielä Hermekselle viimeiseen erään, maalintekijänä Rautaoja, syötöt Heikkilä ja Kuoppala An. Loppulukemat siis 0-4 Hermekselle. Viimeinen erä pelattiin hyvin torjuneelle Brännille. Tehopisteet jakautuivat tasaisesti joukkueessa, samoin kuin peliminuutit. Ottelu oli erittäin siisti, mutta kovavauhtinen. Tästä on nyt hyvä jatkaa kohti lopputurnausta. Joukkueen kuntokäyrä näyttää selvästi ylöspäin.

Suomi-sarja sujui nousujohteisesti. Hermes pelasi itsensä lohkonsa ykköseksi. Joukkue päästi selvästi vähiten maaleja, joten puolustuspelaaminen ja maalivahtipeli parani koko kevään ajan. Maaliero jäi 38 maalia plussalle. Pisteet jakautuivat joukkueessa usealle pelaajalle. Peliä pelattiin joukkueelle, ei omat pisteet silmissä. Myös rangaistusminuuteissa oltiin tilastojen oikeassa päässä, nimittäin siellä alimmaisena. Eli joukkue otti selvästi vähiten rangaistusminuutteja otteluissa.

Teksti JiiKoo, kuvat by Jari Ehrström

Lähde: http://www.juniorihermes.fi/