Mikä on Aitio?

Aitio on alueellisen urheilun kohtaamispaikka, minne sisältö syntyy pääosin seuroilta suoraan ja automaattisesti. Aition tavoitteena on nostaa joukkueurheilussa olevat suuret tunteet ja yhteisöllisyys laajan yleisön tietoisuuteen.

Aitioon on liitetty tällä hetkellä Jopox-palvelua käyttävät seurat Keski-Pohjanmaalla ja 16 lajia on jo edustettuna. Elävöitämme kohtauspaikkaa lisäämällä sinne keskustelualueen sekä keräämme laajemminkin lajikohtaisia uutisia eri medioista. Ja toki mukana on myös sosiaalisen median hyödyntäminen.

Seurojen kannalta on parasta, ettei Aitio edellytä lisätöitä koska kaikki tarvittava tieto on jo seurojen verkkopalvelussa Jopoxissa!
  • seurojen pääuutiset
  • ottelu- ja kilpailuennakot
  • otteluseuranta (live-seuranta)
  • ottelu- ja kilpailuraportit
  • tietoa tulevista ja menneistä otteluista ja kilpailuista (tapahtumakalenteri)

Kaikki toimijat saavat äänensä kuuluville juuri niin paljon kun haluavat kunkin oman aktiivisuuden mukaan!

Mikä on Jopox ja miten sen saa käyttöön?

JOPOX ei ole syntynyt sattumalta vaan tarpeeseen jo noin kymmenen vuotta sitten. Keskeisenä tavoitteena on alusta saakka ollut kehittää palvelu, joka pyrkii helpottamaan urheiluseuroissa toimivien pelaajien, valmentajien ja muiden toimihenkilöiden arkea siten, että seura voi hoitaa perustehtävänsä helposti ja ammattimaisesti. Tämä osaltaan helpottaa vastuuhenkilöiden sekä yhteistyökumppaneiden saamista seurojen toimintaan.

JOPOXpro on monipuolinen työkalu päivittäisen toiminnan pyörittämiseen. Sillä mm. hoidetaan kaikki viestintä ja raportointi ottelujen, harjoitusten, tulosten ja niiden tilastoinnin osalta. Se mahdollistaa laaja-alaisen yhteisöllisen toiminnan joukkueurheilun kaikille tasoille; pelaajat, vanhemmat, joukkueet, seura ja sen moninaiset verkostot ja yhteistyötahot.

Mikäli olet kiinnostunut kuulemaan lisää Jopox-tuotteista ja palveluista ota yhteyttä Tom Hedmaniin, tom.hedman@jopox.fi, puh: 040-1317533.
Aitio

Miesten viiden ottelun voittoputki katkesi Toholammin Urheilijoiden käsittelyssä. Vieraat nappasivat samalla historiansa ensimmäisen voiton Nibacosista lukemin 1-7.

Ottelu alkoi tuttuun tapaan vauhdikkaasti ja peli aaltoilee päästä päähän, joskin TU:lla on paremmat paikat iskeä avausosuma. Erän puolessa välissä Jaakko Huopana lähtee istunnolle mailaan lyömisestä ja TU ei ylivoimamaalin kanssa kauaa aikaile, sillä ainoastaan kolmen sekuntia ylivoiman alkamisesta, vieraiden tehokaksikko Tuomas Määttälä Lauri Hyväri iskee 0-1 johtomaalin. Puolen minuutin päästä Toholampi rokottaa jälleen, tällä kertaa Pete Seppälän toimesta, Harri Keskisipilän tarjoillessa syötön. Erän loppupuolella Joni Lehtinen tuo sinisiä peliin mukaan, kun Jukka Kinnusen levitys vaparista löytää oikeaan osoitteeseen ja Jonin veto painuu ohi Jari Isosalon TU:n maalissa. Erätauolle 1-2 lukemista.

Toisen erän neljännellä minuutille vieraat siirtyvät jälleen kahden maalin johtoon, kun Artturin Porkon syötönkatko pomppaa harmillisesti Eemeli Kotilan holleille, joka napauttaa pallon ilmasta maaliin. Tämän jälkeen TU onnistuu pitämään kotijoukkueen hyvin loitoilla parhaista vetopaikoista, eikä sinisten hyökkäyspelaaminen tunnu käyvän laatuun. Myös erän loppu oli sinisten kannalta mollivoittoinen, sillä ensin kentän rauhallisin ja kiltein mies, Toni Paloaho, lähtee istunnolle vaarallisesta pelistä ajassa 35:56. Jäähyn ollessa loppupuolella, saa Paloaho seuraa Porkosta, joka ottaa viisiminuuttisen väkivaltaisuudesta. Vieraat eivät kahden miehen ylivoimaansa tuhlaile, sillä seitsemän sekunnin päästä Aleksi Huhtala iskee 1-4 erätauko lukemat, ajassa 37:38.

Viimeisen erän alkuun sinisellä on vielä Porkon jäähy tapettavanaan, jonka isännät hoitavat hienosti ja peli näyttää alkuun lupaavammalta. Toivo on kuitenkin turhaa, sillä ajassa 44:52 Keskisipilä tarjoilee hienon passin Hyvärille ykkössektoriin, jonka hirmulaukaus päätyy aivan putken alle. Parin minuutin päästä sinisten puolustus tarjoilee pallon Määttälälle, joka siirtää sivuun Hyvärille, josta herralla on helppo työ iskeä illan kolmas reppuun. Tässä vaiheessa maalissa taistellut, mutta melko yksin jätetty Jan-Olov Backlund vaihdetaan kauden ensimmäiset minuutit pelanneeseen Matias Kentalaan. Hetken päästä vieraiden Niko Jämsä lähtee istunnolle estämisestä ja kotijoukkueella on vielä mahdollisuus nousta kenties peliin mukaan. Ylivoima ei kuitenkaan tuota tulosta, sillä TU:n puolustus hoitaa tilanteen ansiokkaasti, Isosalon säestäessä torjunnoillaan. Siniset eivät kuitenkaan luovuta, vaan pyrkivät luomaan yhä enemmän painetta toholampilaisten päätyyn. TU hoitaa isäntien lähentelyt tyylillä, kun myös sinisten vetojen ruuti on märkää. Loppuun siniset hakevat maaleja vielä ilman maalivahtia, mutta tämä päättyy lopulta Toholammin 1-7 naulaukseen tyhjään maaliin. Asialla Seppälä illan toisellaan ja syötön nappaa vieraiden parhaana palkittu Hyväri.

TU oli perjantaina selkeästi parempi ja ansaitsi voittonsa täysin. Joukkueen esitys oli varmasti paras, mitä se on koskaan Nibacosia vastaan esittänyt. Hyökkäyspäässä se oli tehokas ja puolustaminen oli kurinalaista, mitä täydensi hienosti pelanneen Isosalon työskentely maalin suulla.

Sinisellä jäi paljon parannettavaa seuraaviin koitoksiin. Esitystä voidaan kuvailla sanalla sekava. Varsinkin hyökkäyspään pelaaminen oli varsin ontuvaa ja joukkue ei herkästi päässyt parhaille tekopaikoille. Yhdellä tehdyllä maalilla ei montakaan kertaa salibandyottelua voiteta. Perjantaista onkin hyvä ottaa opiksi tulevaa ajatellen.

Siniset eivät tästä kuitenkaan masennu, vaan lähtevät parantamaan seuraavana lauantaina omaa suoritustaan. Myös silloin jatketaan paikallispelin tunnelmissa, kun monella Nibacos-taustan omaavalla pelaajalla vahvistunut Himangan Pallo isännöi Nibacosta Lohtajan Mainingissa. Tunnetta tulee siis jälleen piisaamaan yllin kyllin.
Lähde: http://www.nibacosjuniorit.fi/

   
twitter
Uutiset
KOSILA DIGIMEDIA KOKKOLA, Rantakatu 10, PL 45, 67100 Kokkola, puh 020 750 4560