Lari Posio ja Jaani Nissilä jatkavat miesten mukana
20.4.2018 20:36

Edustuksen runko jatkaa kasvamistaan

Jälleen on saatu miehiä mukaan miesten edustusjoukkueen miehistöön, kun Lari Posio (s.1993) ja Jaani Nissilä (s.1998) allekirjoittivat vuoden mittaiset jatkosopimukset tulevalle kaudelle. Molemmat tulevat vahvistamaan joukkueen hyökkäyspään osastoa.

Posio on saanut ensikosketukset lajiin Kannuksen Urasta, jonka jälkeen matka vei muutamaksi kaudeksi Himangan Palloon. Kaudeksi 2012-2013 edessä oli siirtyminen Nibacosiin ja tuleva kausi onkin seitsemäs sinisessä paidassa.Innolla odotan uutta kautta. Täällä on aina ollut hyvä tekemisen meininki, joten täällä on myös mukava pelata. Lisäksi olosuhteet ja tausta ovat hyvin hoidettu, joten on ollut helppo keskittyä olennaiseen.

Oma vaikutuksensa jatkosopimukseen oli varmasti myös uudella päävalmentajalla. Toni on varmasti paras mahdollinen valinta tuohon ruutuun. Ollut pitkään mukana seurassa ja kokemusta löytyy paljon. Lisäksi hän tulee jatkamaan samankaltaisella pelillisellä linjalla, mihin joukkuetta ollaan viety muutaman kauden ajan.

Ensi kauden tavoitteiden kanssa mennään myös samoilla linjoilla muiden kanssa. Lähdetään parantamaan edellisestä kaudesta ja hakemaan divarinousua. Oma tavoite on pelata mahdollisimman ehjä kausi ja auttaa joukkuetta parhaani mukaan. Kevään ja kesän aikana aletaan luomaan tätä varten vahvat pohjat alle.

Juniorivuosista alkaen Lari on operoinut pakistossa, mutta tulevalle kaudelle herrasta ollaan muokkaamassa hyökkäyspään miestä, joka tosin ei Larille aivan outo paikka ole. Kysyttäessä, kumpi maistuu tällä hetkellä paremmalta, vastaus tulee nopeasti. Kyllä hyökkääjän pelipaikka kuulostaa tällä hetkellä mieluisammalta. Pakkina on tullut pelattua aika kauan, joten vaihdosta tulee paljon lisäintoa ja virtaa pelaamiseen.

Nissilä on jälleen yksi koko uransa Nibacosia edustaneista pelaajista, jotka ovat nuoresta iästään huolimatta ottaneet paikkansa joukkueessa. Debyytti miesten peleihin tuli Heikkilän Jorin tapaan kaudella 2015-2016, jolloin runkosarjassa tuli 15 pistettä 17 otteluun ja pudotuspelien, sekä divarikarsintojen seitsemään otteluun yhtä monta pistettä. Kaudella 2016-2017 Jaani kerkesi pelata 14 runkosarjaottelua ja iskeä 10 tehopistettä, mutta loppukaudesta murtunut jalkapöytä lopetti pelit siihen ja käytännössä pilasi myös menneen kauden, kun jalka piti operoida talven aikana.

Nyt ongelmat alkavat pikkuhiljaa olla takana päin, joten myös jatkaminen joukkueessa oli tätä myötä ykkösprioriteetti pelaamista mietittäessä. Mukava jatkaa joukkueessa. Nibacosissa pelaaminen oli varmasti paras vaihtoehto tässä kohti uraa. Lisämotivaatiota tuo myös Paloahon ottaessa vastuun valmentamisesta, sillä Toni varmasti jatkaa Kinnusen tietä ja tuo myös uusia hyviä juttuja valmennukseen, joukkueen pelaamiseen ja harjoitteluun. Joukkueena lähdetään hakemaan parasta mahdollista tulosta ja kamppailemaan divaripaikasta. Henkilökohtaisesti ykköstavoitteena on tietysti saada ukko pelikuntoon, että pystyn ensikaudella pelaamaan omilla vahvuuksillani.

Tulevalle kaudelle löytyy jo yksi joukkue ylitse muiden, jonka kohtaamista Jaani odottaa kauden tullen vesi kielellä. Ehdottomasti HiPa. Edellisellä kaudella pelasin yhden vaihdon verran heitä vastaan ja tämän lisäksi seurannut kahteen otteeseen vierestä, kun kaveri ottaa täydet pisteet mukaansa, joten aika paljon nälkää on jäänyt heidän kohtaamisistaan.

Paloahon Tonilta irtoaa myös muutama sana, kun herrat ovat allekirjoituksensa iskeneet sopimuspapereihin. Kummallakin on mielenkiintoinen tilanne uuteen kauteen lähdettäessä. Jaani tekee paluun loukkaantumisen jäljiltä ja Larilla on edessä pelipaikan vaihto. Joka tapauksessa odotukset ovat suuret molempien osalta, joten eiköhän kumpikin suoriudu haasteista hyvin.

Lähde: http://www.nibacosjuniorit.fi/