FootballCarneval 2017 Tellus 21-22.10.2017
18.9.2017 9:54

Football Carneval 2017

FootballCarneval ordnas för andra gången för 2005 och 2006-födda spelare 21-22.10.2017 i Tellushallen, Jakobstad. FootballCarneval är ett gemensamt evenemang för Fotbollsregionen Jakobstads samarbetsföreningar.

FootballCarneval är öppen för alla intresserade.

Genom FootballCarneval riktas blickarna mot det gemensamma fotbollssammarbetet och vi får även ett mediaintresse för verksamheten och för föreningarna. Det är också ett sätt för föreningarna att visa vilken stor potential som finns bland spelarna.

FootballCarneval är en fotbollsversion av ishockeyns Hockeykarneval.

Konceptet är att spelarna delas in i blandade lag, oberoende av föreningstillhörighet. På så sätt lär spelarna känna varandra både som spelare och tränare. Detta är något som våra spelare har stor nytta av i framtiden. Idrotten utvecklar spelarnas sociala kompetens. Genom att man i FootballCarneval ger spelarna plats i lag som är sammansatta av spelare från andra föreningar så tränas man ytterligare att fungera i sammanhang man inte kan förutse. En färdighet som är viktig att hantera i framtiden. En annan aspekt är att föräldrar från olika föreningar lär känna varandra eftersom deras barn spelar i samma lag under FootballCarneval. Detta kan ge nya vänner också bland föräldrarna.

Alla fotbollsspelare som vill, pojkar födda 2005 och 2006 samt flickor födda 2004, 2005 och 2006 på alla nivåer är välkomna att anmäla sig till FootballCarneval.

Spelarna delas sedan in i lag om ca 9 utespelare och 1 målvakt, matcherna spelas 8v8. Målet är att få så jämna lag som möjligt.

Matchtiden är 1 x 20 min.

Priset per spelare är 80 e/pers. I deltagaravgiften ingår lunch lördag och söndag.

FootballCarneval koordineras av Peter Ahlstedt som har byggt upp detta populära koncept inom ishockeyn i både Finland och Sverige.

Anmäl dig till ditt eget lags lagledare, lagledaren gör sen en gemensam anmälan på denna blankett till peter@carnevalen.com senast 6.10.

Ifall du inte spelar i nått lag kan du anmäla dig direkt till Peter.

Välkommen på en ny fotbollsupplevelse till Jakobstad!

Ifall ni behöver boende under FootballCarneval ta kontakt med Åsa - asa.karlstrom@ffjaro.fi

Anmälningsblankett kan laddas ner HÄR:

FootballCarneval järjestetään toista kertaa 2005 ja 2006 syntyneille pelaajille 21.22.10.2017 Tellushallissa Pietarsaaressa. FootballCarneval on Jalkapalloalue Pietarsaaren yhteistyöseurojen järjestämä tapahtuma. Tapahtuma on kaikille avoin.

FootballCarnevalin myötä huomio kiinnittyy yhteiseen jalkapalloyhteistyöhön. Samalla saamme mediakiinnostusta toiminnalle ja seuroille. Tapahtuma on myös tilaisuus seuroille näyttää, kuinka suuri potentiaali löytyy pelaajissa.

FootballCarneval on jalkapalloversio jääkiekon Hockeykarnevaaleista. Tapahtumassa pelaajat jaetaan sekoitettuihin joukkueisiin seuraedustuksesta riippumatta. Tällä tavalla pelaajat tutustuvat toisiinsa sekä pelaajina että valmentajina. Tästä pelaajillamme on suuri hyöty tulevaisuudessa. Urheilu kehittää pelaajien sosiaalisia taitoja. FootballCarnevalissa pelaajille annetaan paikka joukkueissa, jotka koostuvat usean eri seuran pelaajista. Näin he saavat harjoitusta toimia ennalta arvaamattomissa tilanteissa. Tästä taidosta on hyötyä tulevaisuudessa. Toinen näkökohta on, että vanhemmat eri seuroista tutustuvat toisiinsa kun heidän lapset pelaavat samassa joukkueessa FootballCarnevalissa. Tämä saattaa antaa uusia ystäviä myös vanhemmille.

Kaikki jalkapalloilijat, pojat syntyneet 2005 ja 2006 ja tytöt, jotka ovat syntyneet 2004, 2005 ja 2006 tasosta riippumatta ovat tervetulleita ilmoittautumaan FootballCarnevaliin.

Pelaajat jaetaan joukkueisiin jossa on noin yhdeksän pelaajaa sekä yksi maalivahti ja ottelut pelataan 8v8. Tavoitteena on saada niin tasaiset joukkueet kuin mahdollista.

Otteluaika on 1 x 20 minuuttia.

Maksu on 80 euroa per pelaaja.

Osallistumismaksuun sisältyy lounas lauantaina ja sunnuntaina.

Peter Ahlstedt koordinoi FootballCarneval tapahtumaa. Hän on myös rakentanut vastaavan konseptin jääkiekon puolella sekä Suomessa että Ruotsissa.

Ilmoittaudu oman joukkueesi joukkueenjohtajalle, joka tekee yhteisen ilmoittautumisentällä lomakkeella osoitteeseen peter@carnevalen.com viimeistään 6.10.2017.

Voit ilmoittautua suoraan Peterille jos et pelaa missään joukkueessa.

Tervetuloa uuteen jalkapalloelämykseen Pietarsaareen!

Jos tarvitsette majoitusta FootballCarnevalin aikana, ottakaa yhteyttä Åsaan,asa.karlstrom@ffjaro.fi

Ilmoittautumislomakkeen voi ladata TÄSTÄ:

Lähde: http://junior.ffjaro.fi/